Verschillende wok gerechten

Top, je hebt een wok tot je beschikking. Je wilt er mee koken maar je bedenkt je dat je geen goede wok gerechten weet, wat nu? Vrees niet, voor dit probleem heeft u de juiste tekst gevonden. In deze tekst ga je alles leren over verschillende soorten gerechten en recepten voor de lekkerste wok gerechten.

1. Singaporese Hokkien Mee

Dit gerecht is echt heel lekker om te maken. De Hokkien Mee staat bekend als een vrolijke maaltijd. Het smaakt niet alleen lekker maar het ziet er ook mooi en leuk uit, zoals de kleuren. Van de witgele noedels tot aan de helder oranje garnalen. Daarnaast heb je ook witte ringen die gemaakt zijn van inktvis en groene reepjes van Chinese bieslook. Dat in gedipt is met het bouillon van zeevruchten. Dit gerecht is heel erg bekend in de straten van Singapore.

2. Bami

Bami Goreng is een roergebakken gerecht met dikke noedels die gemaakt zijn met eieren met daarbij kip, bonen, knoflook, wortels en uien. Dit gerecht kan bereid worden in 30 minuten en is redelijk simpel te maken. Deze maaltijd is dus bijna altijd te maken omdat het zo snel te bereiden is. Het is niet zo dat je een professional moet zijn om dit gerecht te maken. Als je al een video opzoekt en volgt kom je er al meteen. Let wel op dat je toch wel ingrediënten nodig zal hebben zoals, verschillende groenten, de noedels en nog wat ingrediënten om de saus te maken en je bent al klaar. Hiervan krijg je nog meer te horen. Sommige ingrediënten kunnen misschien moeilijk zijn om te vinden in een normale supermarkt, hiervoor moet je naar een Aziatische supermarkt gaan of naar een winkel gaan die zicht specialiseert in Indonesische producten.

3. Mihoen

Naast de Bami soorten gerechten heb je ook de Mihoen. De Mihoen is ook gemaakt met Chinese noedels waarvan de noedels gemaakt zijn van rijstbloem. Dit gerecht is heel erg bekend in Azië en heeft ook andere benamingen per land. Ook dit gerecht is te maken in 30 minuten en daarnaast is het ook makkelijk te maken. Je hebt wel meer ingrediënten nodig dan met de Bami gerechten, maar dit is nog te doen. Daarnaast heb je veel kruiden nodig om dit gerecht te maken, als jij niet tegen pittig eten kan zou ik het maken van dit recept afraden. Ook voor dit gerecht zijn de ingrediënten vaak te vinden in Aziatische supermarkten.

4. Rendang

Een ander Indonesisch gerecht is Rendang. Dit is een gerecht dat eigenlijk alleen maar vlees is, alleen het unieke eraan is dat het bereid wordt met kokosmelk. Daarnaast kan het ook met groenten gekookt worden. Dit wordt dan langzamerhand gekookt met wat kruiden in de kokosmelk. Normaal wordt het gekookt tot dat er geen kokosmelk meer in de pan overblijft. Hiermee kan je weten dat ook de kruiden die in de kokosmelk goed geabsorbeerd is in het vlees. Dit is te doen met het langzame kookproces. Daarom kan het wel een tijdje duren voor dat het vlees klaar staat om gegeten te worden.

5. Tjaptjoi

Dit gerecht is simpel weg een mix van veel groenten dat klaargemaakt wordt met kip en rijst, daardoor is dit ook een van de populairste Chinese gerechten die er zijn. Omdat het zo simpel is kan je dit gerecht makkelijk in 25 minuten bereiden en eten. Daarnaast is dit gerecht ook een hele gezonde keuze terwijl het ook lekker smaakt. Dit gerecht heeft dan ook aleen maar groeten, de naam zeg het al. Tjaptjoi betekend ''tien groeten'' in het Nederlands, maar er kan nog vlees bij. Hiervoor zijn er verschillende opties Tjaptjoi aangeboden voor als je het bijvoorbeeld in een restaurant wilt eten. Voor de rest kan je met het gerecht ook creatief zijn, je kan andere groenten gebruiken of ook andere ingrediënten.

6. Pad Thai met kip

Een nog makkelijker te maken gerecht is de Pad Thai. Dit gerecht is binnen 20 minuten gemaakt en heeft amper recepten nodig. Dit gerecht is heel erg populair in Thailand omdat het een nationaal recept is en dus een soort van traditie om dit te eten in Thailand. Dit gerecht heeft veel verschillende ingrediënten nodig zoals pindanoten, suiker, ketchup, knoflook en noem maar op. Om dit gerecht te maken kan je video's opzoeken en of het opzoeken op het internet. Voor dit gerecht heb je eigenlijk niet zo zeer de Aziatische supermarkten nodig, de ingrediënten zijn namelijk bijna allemaal te vinden in uw lokale supermarkt.

7. Chow Mein

Dit gerecht is ook een heel snel te maken gerecht. Toch is dit gerecht heel erg onderschat en weet niet veel mensen dit gerecht. Ook dit zijn noedels die geroerbakt zijn. Hierin kan je ook lekker kip erbij doen en groentes zoals paddenstoel. Het verschil is wel dat dit gerecht meer groenten heeft dan vlees. Ook maak je best wel wat gebruik van sojasaus en oestersaus. Dit gerecht is te maken in 20 minuten en is het heel makkelijk te volgen. Je hebt natuurlijk net zoals de andere gerechten een wok nodig om dit te koken. Daarnaast zijn de ingrediënten ook niet zo moeilijk te vinden, als je de ingrediënten vers wilt voor ook bijvoorbeeld de andere gerechten dan is het beter om naar een Aziatische supermarkt te gaan, anders is het prima om naar een lokale supermarkt te gaan. Soms hebben de lokale supermarkten ook Aziatische ingrediënten/groenten die ook genoeg zijn.

Tot slot

Heel veel soorten gerechten en nog veel meer. Dit zijn een paar aanraders die ik heb die makkelijk te maken zijn en ook lekker zijn. Hierdoor kan iedereen deze recepten gebruiken en hoef je geen ervaren kok te zijn. Daarnaast is het ook heel leuk om deze gerechten te maken, iets heel erg aparts met veel kruiden. Iets wat niet zo vaak in Nederland gebruikt wordt. Let wel op dat je creatief kan zijn met deze gerechten, het is niet zo dat je vast zit aan het recept dat aan u gegeven wordt. Het is juist leuk om te kijken en proberen wat je nog meer kan doen met deze Aziatische maaltijden. Als jij bijvoorbeeld de kruiden wilt vervangen naar iets anders kan je dat doen. Voor de rest wens ik u veel geluk met het opzoeken van de vele recepten die beschikbaar zijn of met een van de benoemde soorten eten.